1. Kezdőlap
  2. Vállalkozás
  3. Számlavezetés
  4. Önkormányzati bankszámla

Önkormányzati bankszámla

Tekintse meg Önkormányzatok számára nyújtott széleskörű banki szolgáltatásainkat!

Az Önkormányzatok és intézményeik számára különféle banki szolgáltatásokat nyújtunk; számla és meghatározott célra elkülönített alszámlák megnyitása, kezelése és pénzforgalmi megbízások lebonyolítása.

 

A települési önkormányzatok és intézményeik, valamint a kisebbségi önkormányzatok számára különféle banki szolgáltatásokat nyújtunk, többek között a fizetési számla és meghatározott célra elkülönített alszámlák megnyitása, kezelése és pénzforgalmi megbízások lebonyolítása.
Takarékszövetkezetünk az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény és a végrehajtására vonatkozó 368/2011. kormányrendelet előírásainak megfelelően végzi az önkormányzatok számlavezetését.
Az Önkormányzat és intézményei részére a mindennapi működéshez szükséges, kötelezően megnyitandó számlán kívül - a jogszabályi feltételeknek megfelelő - intézményi számlákat és meghatározott célra elkülönített alszámlákat nyitunk és kezelünk. 


A számlákról fedezet erejéig teljesítünk pénzforgalmi megbízásokat. Biztosítjuk annak lehetőségét is, hogy az közös önkormányzati hivatalba tartozó valamennyi települési önkormányzat számláinak kezelése egy helyen történhessen.

 

Információk

 

Bankszámlához kapcsolódó szolgáltatások


Bankkártya


Takarékszövetkezetünk a MasterCard nemzetközi társaság üzleti kártyáit ajánlja. Felhasználásukkal Magyarországon és külföldön egyaránt több ezer bankjegykiadó automatából juthat készpénzhez, illetve bonyolíthat vásárlásokat számtalan üzletben.

 

A kártya segítségével:

 

  • csökken a számlán bonyolított készpénzforgalom;
  • biztonságban van a pénz, és még kamatozik is;
  • készpénzhez lehet jutni a nap 24 órájában;
  • vásárlásnál díjmentes a bankkártya használata;
  • egyszerűen kivitelezhetők az utazások során a kifizetések;
  • az üzleti kártyával az utazási és reprezentációs költségek elszámolása egyszerűbbé és áttekinthetőbbé válik;
  • a váratlanul felmerülő költségek kiegyenlítése könnyebbé válik;


Folyószámlahitel


A folyószámlahitel az önkormányzati gazdálkodás zavartalanságának biztosítására, maximum egy évre nyújtható likvid hitel.A maximálisan igénybe vehető kölcsönkeret általában nem haladhatja meg az önkormányzat tárgyévi költségvetési előirányzatának 1/12-ed részét. A keretösszeg nagyságáról egyedi elbírálás alapján döntünk, az első igénylés alkalmával. A folyószámlahitel törlesztése automatikusan történik, a bankszámlára érkező különböző jóváírásokkal, így a hitelkeret a szerződésben meghatározott futamidőn belül többször igénybe vehető. Kamatot a felhasznált keret után számítunk fel az igénybe vett napokra.

 

Elektronikus szolgáltatások


A számlák feletti rendelkezés, a pénzforgalmi megbízások egyszerű, gyors, és kényelmes kezelését biztosítják az önkormányzati irpdába telepíthető Home banking, illetve a világhálón keresztül elérhető Internet banking szolgáltatásaink.

Csatolt dokumentumok: