Ellenanyag teszt, avagy a plasztik kártya alternatívája

Ellenanyag teszt, avagy miért tartom ezt jó megoldásnak?

Úgy hiszem, semmi értelme sincsen annak, hogy most mélyen belemenjek abba, hogy nekem mi is a pontos véleményem az ellenanyag tesztek, illetve az oltások tekintetében. Természetesen van egy álláspontom, amit nem feltétlen célom ezen a platformon megismertetni a nagyérdemű olvasó közönséggel, mégis úgy gondolom, hogy feltétlenül fontos néhány szót értekeznünk az ellenanyag tesztekről és arról, hogy ez a lehetőség egészen pontosan milyen alternatívákat is rejt magában. Mint tudjuk az ellenanyag tesztek a legtöbb esetben egész pontossággal kimutatják, hogy az, aki elvégezte átesett e már a korona vírus fertőzésen, avagy még nem. Amennyiben átesett, abban az esetben a szervezete olyan jellegű ellenanyagokat termel, melyeket az ellenanyag teszt kimutat és beazonosít, mint korona vírus elleni védőpajzs így az adott személyek időlegesen mentesülnek az oltás alól.

ellenanyag-teszt-pic3

Tulajdonképpen úgy gondolom, hogy ez egy abszolút jó lehetőség abban az esetben, ha nem igazán vagyunk megbarátkozva az oltás gondolatával, ellenben szeretnénk élni azzal a lehetőséggel, hogy legyen plasztik kártyánk. Így én mindenképpen javaslom, hogy legalább a lehetőséget adják meg arra, hogy ha nem is tudják, hogy átestek-e a betegségen, de legalább, próbálják meg, hátha csak hordozók voltak és átment a szervezetükön az adott vírus.  Így ezeknek a tekintetében nagyon ajánlom a tesztek mihamarabbi elvégzését. Természetesen, mint jól tudjuk, több féle teszt típus létezik. Amennyiben úgy hisszük, hogy jelen esetben vagyunk fertőzöttek, akkor a pcr teszt az, mely számunkra ideális, viszont amennyiben a plasztik kártyát szeretnénk megszerezni, akkor a tesztek közül is leginkább a szerológiai vizsgálatot ajánlom, vagyis közismertebb nevén az ellenanyag tesztet, mely a vérünkben levő antitesteket vizsgálja meg, majd mutatja ki, hogy átmentünk e fertőzésen, avagy nem. Az alábbiakban röviden ismertetném az adott teszt működését.

Mi történik, ha az ellenanyag teszt pozitív?

Abban az esetben, ha ennek a vizsgálatnak az eredménye pozitív, akkor átment már rajtunk a vírus és bizony fantasztikus hír, mivel amennyiben ezt hitavatásos tesztelő ponton végzett tesztből tudtuk meg akkor bizony számunkra is jár a világmegváltó plasztikkártya, mely nélkül lassan már létezni sem tudunk. Éppen ezért ajánlom mindenkinek a Synlab.hu ellenanyag teszt elvégzését ugyanis elképesztően fontos tud lenni, hogy az elkövetkezendő időszakban fogunk e tudni igényelni plasztik kártyát vagy sem. Amennyiben negatív az eredmény abban az esetben, bár én magam is bizonytalan vagyok az oltást illetően, mégis azt javaslom, hogy inkább oltassuk be magunkat, minthogy teljesen ellehetetlenítsük a mindennapjainkat, hiszen nagyon valószínű, hogy hosszútávon tulajdonképpen abszolút nem fogunk tudni érdemileg létezni a plasztik kártya nélkül. Így mindenképpen ajánlom minden kedves oltás szkeptikusnak, hogy mindenek előtt végezzenek el egy ellenanyag tesztet, hátha szerencséjük van és kimutat a teszt eredménye ellenanyagot és tudunk igényelni oltás nélkül plasztik kártyát.

ellenanyag-teszt-pic2

Ellenanyag teszt működése, avagy miért tartom jó megoldásnak?

Az ellenanyag tesztek, vagyis egészen pontosan a hivatalos nevükön szerológiai tesztek, valójában a korona vírus fertőzéssel járó antitesteket képes kimutatni a levett vérmintákból. A folyamat során azt a képződést keresi a teszt, melyet a vírus ellen termel ki a szervezetünk ez a védekező mechanizmus pedig olyan ellenanyagokat termel, melyet képes kimutatni az adott teszt mindössze a vérmintából, tulajdonképpen egészen hosszú időre visszamenőleg, képes megállapítani, hogy átestünk ezen az adott fertőzésen, avagy nem. Az adott teszt egészen pontosan a szervezet hirtelen fellépő válaszreakcióját képes kimutatni a korona vírusra, mely alapján egészen pontosan meg lehet határozni, hogy voltunk e már korona vírusosok az elmúlt időszakban vagy sem. De azért azt mindenképpen érdemesnek tartom megjegyezni, hogy 3-4 hónap esetleg fél évnyi távlatot képes kimutatni az adott teszt. Míg a PCR vagy az antigén teszt azt vizsgálja, hogy jelen esetben a szervezetünkben jelen van e vírus vagyis most éppen fertőzöttek vagyunk-e vagy sem, addig az ellenanyag teszt nem a jelenlegi állapotunkra összpontosít, hanem arra a tényre, hogy a vérünkben jelen van-e a korona vírus elleni ellenanyag. Ergo a szervezetünknek az elmúlt időszakban elő kellett e állítania olyan védekező mechanizmust, mely arra utalhat, hogy az elmúlt időszakban megküzdöttünk a fertőzéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük