Hűtőautó esküvőre?

Eszembe se jutna a hűtőautó, mint megoldás, amíg…

Amikor először szóba került az esküvő, megfogadtam a páromnak, hogy ha eljegyez, akkor fél éven belül megtartjuk az esküvőt. Ez azt jelentette, hogy másnap elkezdtük a szervezést. Tudtam, hogy nagyon meredek elképzelés, de én tartani akartam magam hozzá. Fél éven belül nem csak a helyszín és a vendégek értesítése, de minden más is lehetetlennek bizonyult sokáig. Viszont ennek köszönhetően változtatnunk kellett a hozzáállásunkon. Bevallom, amikor fogadalmat tettem, még nem tudtam, hogy nekünk egy romos, pincével kiegészített tanya, egy helyi muzsikus és egy hűtőautó is fog kelleni. A világ napról napra omlott össze körülöttünk, de én nem tágítottam. Minden helyszín, ami szimpatikus volt, foglalt volt arra az időre. Ugyanis a lánykérés télen történt, tehát az esküvőnek nyáron kell lennie. A szezon kellős közepén. Mindenki letett már róla, csak mi nem. Az egyik ismerősünktől érkezett egy felajánlás, hogy van egy kis parasztháza hatalmas birtokkal, ami ugyan némi rendbetételre szorul, viszont a sátor kényelmesen elfér rajta. Hallotta a szüleimtől, hogy tanyán szerettük volna tartani, s ez ugyan nem rendelkezik külön wellnessrészleggel, az érzést hozza. Még a rendbetételben is segít nekünk, ha ő hozhatja a zenészt. Egy csapásra meg is lett a helyszín és a muzsikus – előbbi persze egy terepszemle után. A muzsikus zsákbamacska volt, de mivel a család közeli barátjáról volt szó, megbíztunk benne. Mi mulatni akartunk a nagy napon, így, ha csak azt tudja, akkor is több, mint tökéletes.

hutoauto-pic2

Ezzel a tanyával egy gond volt. Méghozzá az, hogy a hatalmas tornác ellenére a ház maga kicsi volt. Nem volt annyi hely, hogy a hűtők beférjenek. A szüleim egy időben rendezvényekkel foglalkoztak és ők javasolták azt, hogy béreljünk hűtőautót arra a napra. Akkor amiatt sem kell majd aggódni, hogy hűtőnk honnan lesz. (Az áramot kölcsönvettük az elképesztően kedves szomszédoktól).

Na, de honnan pottyan elő egy hűtőautó?

Spoiler veszély! Nem a gólya hozza. Még akkor sem, ha az eljegyzésünk napján édesanyám megállás nélkül gólyákat látott repkedni a házuk felett úgy, hogy egyébként arrafelé nem sokszor járnak. Úgyhogy volt egy olyan érzésem, hogy a hűtőautó után másféle autót is be kell szereznünk, mert a jelenlegibe nem fogunk beleférni jövőre. A hűtőautó bérlés egy plusz kört jelentett az amúgy is nagyon hosszú teendőlistánkon, de mivel egy menyasszonynak több gondja akad ilyenkor, mint egy vőlegénynek (hiszen nekünk három ruhára és három pár cipőre is szükségünk van a nagy napon) a férfiak nyakába szakadt ennek az intézése. De azért én sem vettem le a kezemet róluk. Már csak azért sem, mert a keresés így is rám maradt. Én kitattam fel a netet egy szimpatikus szolgáltató után, amelyet aztán ők terepszemlézhettek, lefoglalózhattak, meg, amire még szükség volt.

Na, de honnan pottyan elő egy hűtőkocsi?

Spoiler veszély! Nem a gólya hozza. Még akkor sem, ha az eljegyzésünk napján édesanyám megállás nélkül gólyákat látott repkedni a házuk felett úgy, hogy egyébként arrafelé nem sokszor járnak. Úgyhogy volt egy olyan érzésem, hogy a hűtőkocsi után másféle autót is be kell szereznünk, mert a jelenlegibe nem fogunk beleférni jövőre. A hűtőkocsi bérlés egy plusz kört jelentett az amúgy is nagyon hosszú teendőlistánkon, de mivel egy menyasszonynak több gondja akad ilyenkor, mint egy vőlegénynek (hiszen nekünk három ruhára és három pár cipőre is szükségünk van a nagy napon) a férfiak nyakába szakadt ennek az intézése. De azért én sem vettem le a kezemet róluk. Már csak azért sem, mert a keresés így is rám maradt. Én kitattam fel a netet egy szimpatikus szolgáltató után, amelyet aztán ők terepszemlézhettek, lefoglalózhattak, meg, amire még szükség volt. A választásunk a http://www.hatarauto.hu/hutoauto/ esett. Egyrészt a méretek, az elérhető autók (mert kettő kellett a végén) és persze az első benyomás alapján.

hűtőauto3_regina

Hogyan került minden bele a hűtőautó rakterébe?

Mivel az autóhoz kilóméter is jár, ezért a legtöbb dolgot útközben felvette. Az, ami a megállapodás szerint már nem fért volna bele távolságba és futási teljesítménybe, házhoz jött és úgy tettük hidegre. Viszonylag gyorsan és zökkenőmentesen történetek a dolgok. Mindenki nagyon igyekezett a megígért időpontra teljesíni a dolgokat, de természetesen egy 30-40 perces csúszás volt (ami kevesebb volt, mint amivel mi egyébként is kalkuláltunk). Az autó annak ellenére, milyen nagy extra munkát kell, hogy végezzen, kis golyó volt az út során. Simán lehagyott sportkocsikat, akik kényelmesre vették a figurát. Az elrendezéssel sem akadtak megoldhatatlan gondok, mert kaptunk ládákat, tartókat, amiben szagmentesen elzárhattunk mindent, ami kényes volt ezekre. Az italokat pedig teljes egészében külön tudtuk tárolni az élelmiszerektől, tehát a logisztika sem jelentett az esemény folyamán kihívást az illetékeseknek.

Ha pontoznom kéne a hűtőautó megoldást?

Tíz pontot adnék. A mi esetünkben megmentette a napot ez a szolgáltatás. Ennek köszönhetően lett minden tökéletes, úgyhogy ne legyen senkinek se fenntartása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük